Wat heb je nodig?

Kijk, nu wil je op trompetles. Reuze leuk, maar wat heb je nou eigenlijk allemaal nodig om trompet te spelen?

Een trompet

trumpetNatuurlijk heb je een trompet nodig, anders kun je geen trompet spelen. Trompetten zijn er verschillende maten, stemmingen, kleuren, verschillende lak. Keuze genoeg. Heb je nou nog geen trompet, dan kun je er een kopen, maar als je net begint weet je natuurlijk niet of je er door mee wilt gaan en kost het wel veel geld. Daarom is het bij ons ook mogelijk om een trompet te huren. Voor meer info hierover zie het kopje trompet huren / kopen hierboven.

 

 Een mondstuk

Bach 3C Trumpet MouthpieceVaak zit er al een mondstuk bij de trompet die je koopt of huurt, maar dit is niet een ideaal mondstuk in de meeste gevallen. Als je net begint, maakt het niet zoveel uit op welk mondstuk je speelt, maar als je wat gevorderd bent zal je meer eisen gaan stellen aan je materiaal en dus ook aan je mondstuk. Zie hierover binnenkort een artikel met info waar je op moet letten als je een nieuw mondstuk gaat kopen.

 

 Muziekstandaard

Naast de trompet heb je een muziekstandaard nodig. Je legt hier je muziek op en kunt dan makkelijk de noten lezen. Je hebt ze in allerlei verschillende maten, kleuren. Van goedkoop naar duur. Hieronder vind je een aantal voorbeelden. Een muziekstandaard kun je kopen bij de lokale muziekhandel of online bij verschillende muziekhandels.

306088 BB 01 FB.EPS 1000rkb-101-n 610810-000-55

 

 

 

 

 Bladmuziek

blog dynamiek bladmuziekNu heb je een trompet en een muziekstandaard om de muziek van te lezen, maar nog geen muziek. Begin je net? Dan kan je het beste in overleg met de docent de muziek aanschaffen. Dit kan heel eenvoudig in de lokale muziekhandel of via het internet. De docent zal je de juiste weg wijzen.

 

 

Trompetstandaard

trompetstandaardWat niet per se hoeft, maar wel heel erg handig is, is een trompet standaard. Deze gebruik je om je trompet op te zetten als je even niet speelt. Zo staat de trompet in de kamer en pak je hem makkelijker om even je lesjes te oefenen of gewoon wat te spelen.

De meest gangbare standaard die er te koop is, is de trompetstandaard van K&M. Let er bij het kopen op dat je een standaard koopt met een rubberen bovenkantje, zoals hieronder. Deze ruberren dop zorgt ervoor dat als je de beker van de trompet schuin op de standaard zet hij niet beschadigd. Hebben ze goed bedacht bij K&M

 

Proefles

Wilt u uitproberen of trompetles wat voor u is? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een proefles aan via het contact formulier hiernaast, stuur een email of bel (zie contact)

Hebt u nog geen trompet, maar wilt u wel uitproberen of het wat voor u is? Tijdens de proefles krijg u een trompet te leen.

Uw eerste lessen

Speelt u voor het eerst trompet? Dan zult u tijdens uw eerste les kennis maken met de docent en de trompet ontdekken. Heeft u al ervaring? Neem dan de trompet en wat bladmuziek mee. We zullen dan samen kijken wat u al kunt en hoe we uw ontwikkeling verder kunnen stimuleren.

Lees meer